شرکت سهامی تولیدی و صنعتی قند اقلید در بهمن ماه1345 پس از مطالعات فراوان اجتماعی ،فرهنگی و اقتصادی در زمینه تولید و استحصال شکر از چغندر قند در زمینی به وسعت حدود 30 هکتار در نزدیکی شهر اقلید تاسیس شد .
با برررسی شرایط برترین شرکتهای سازنده ی خطوط تولیدی و استحصال شکر در جهان با یک شرکت معتبر آلمانی قراردادی منعقد گردید تا خط تولید مورد نظر ساخته و در کارخانه نصب گردد . نهایتاً در سال 1347 تولید آزمایشی کارخانه با ظرفیت 60 هزار تن چغندر آغاز گردید .
این کارخانه دارای بخش های: دپو های چغندر، توزین و عیار سنجی، خط انتقال ، خط تولید، کوره آهک، مخازن ملاس، توربین های بخار، انبارهای نگهداری مواد اولیه، انبار شکر تولید شده، انبار تجهیزات، انبار بذر، و ساختمان اداری می باشد.
ظرفیت اسمی مصرف روزانه کارخانه، 1800 تن چغندر بوده و در هر فصل تولید، قابلیت دریافت حدود 180،000 تن را دارد.
در فصول برداشت، کارخانه ظرفیت دریافت 4000 تن چغندر را در شبانه روز دارد که از میزان یاد شده ، حدود 1800 تن مصرف و مابقی جهت مصارف آتی انبار می شود.
به منظور خودکفایی کارخانه، برق مورد نیاز ، توسط توربینهای بخار موجود، تامین میگردد.
همچنین یک واحد معدنی جهت استحصال و برداشت سنگ آهک تجهیز و راه اندازی شده است که علاوه بر تامین نیاز کارخانه، قسمتی از تولیدات آن نیز بفروش می رسد.
همچنین بیش از 140 هکتار از زمینهای اطراف کارخانه به کشت رختان مثمر مانند گردو ،بادام،سیب و ... اختصاص یافته که علاوه بر استفاده از آب مازاد کارخانه موجب بهره برداری بهینه از زمین های کشاورزی گردیده است .
با هدف بهره وری نیروی انسانی متخصص و مدیریت زمان ،ساختمانی با 6 سوییت مجزا به عنوان مهمانسرا ،جهت اقامت مهمانان کارخانه در نظر گرفته شده و همچنین 40 واحد مسکونی در کنار کارخانه برای بهره مندی هر چه بیشترپرسنل و مدیران ایجاد شده است .
به منظور استفاده حداکثری از منابع در اختیار کارخانه ، در زمینهای تملیکی واحد پرورش شتر مرغ و دامپروری از نوع دام سبک احداث گردید که هم اکنون در حال بهره برداری میباشد .
نام سهامدار |
درصد سهام |
شرکت کشت و صنعت اکسون |
61.29% |
شرکت کشتیرانی اکسون |
10.17% |
شرکت توران تجارت مرز پل |
4% |
سایر سهامداران حقیقی |
24.54% |
آقای اردوان ضیا بخش دیلمی
متولد سال:1321
سوابق کاری: 18سال کار در قند اقلید
مدرک تحصیلی : دکترای مدیریت
ما با هم متفاوتیم . نگاهمان ، سلایقمان وحتی تصمیم هایمان . اما همگی متعهد شدیم که کام مشتریان را با بهترین کیفیت محصولاتمان شیرین نماییم و در ذهن او ماندگار گردیم.
کارخانه قند اقلید به منظور توسعه بیشتر و ادامه حرکت رو به رشد خود اقدام به طراحی برنامههای توسعهای در زمینههای گوناگون نموده است .
به منظور بالا بردن سرعت انتقال مواد اولیه به کارخانه و محصولات تولیدی به بازار مصرف و همچنین کاهش بهای تمام شدهی محصولات ،کارخانه قند اقلید در نظر دارد خط ریل راه آهن مختص به خود را از ایستگاه شهرستان اقلید تا داخل کارخانه ادامه دهد و با استفاده از ظرفیت ناوگان ریلی گامی موثر در جهت بهبود زنجیره تامین بردارد.
جهت بهره وری هرچه بیشتر، مدیران کارخانه در نظر دارند تا ظرفیت تولیدی کارخانه را از 1800 تن به 4000 تن در روز ارتقا دهند که در این رابطه اقدامات لازم جهت طراحی و ارتقای خط تولید در حال انجام است .
با توجه به برنامههای شرکت جهت افزایش ظرفیت تولید، احداث انبارها و سیلوهای جدید و مدرن برای نگهداری بهینه و بلندمدت مواد اولیه و محصولات تولیدی اجتناب ناپذیر است.
از آنجا که ذائقه مصرف کنندگان هر روز در حال ارتقا و تغییر است واحد تحقیقات و توسعه بازار در کارخانه قند اقلید به صورت مداوم در حال ارزیابی و تحلیل اطلاعات بازار و طراحی محصولات جدید مورد نیازمصرف کنندگان میباشد و در این میان برنامه هایی مثل تولید شکر قهوه ای با ویژگی های خاص و تولید در بسته بندی های متنوع و اوزان گوناگون از اولویتهای توسعه محصولات کارخانه می باشد.
با توجه به نیاز بازار شرکت در نظر دارد با استفاده از ملاس و تفاله چغندر قند استحصال شده از فرآیند تولید خود، محصولات جانبی متعددی مانند خوراک دام، الکل و ... را تولید نماید.